Om företaget

Idén, viljan, och tankarna hade funnits och utvecklats under ett stort antal år, men möjligheten och företaget Jocke Carlsson Bil & Handel AB grundades först under 2015, av mig Joacim Carlsson, i den lilla orten Smålandsstenar i Småland, en ort som genom årtionden ofta blivit starkt förknippad med bilar & tillbehör av olika slag, något som bottnar i ett gediget familjekunnande och generellt lokalt stort intresse och kunnande och som vi i slutändan tror alla tjänar på, både du som konsument och även vi företagare.

2020 nådde vi milstolpen 5-år. Även om företaget bara funnits några år, så är bilar, däck och handel i allmänhet något som legat mig varmt om hjärtat under många år och varit med mig sedan födseln.

Det är ingen slump att företaget existerar och befinner sig där det gör idag. Uppväxt från mycket tidig ålder vid sidan av min far Magnus Carlsson med stort intresse för amerikanska bilar som körde drag & banracing, drivit eget och som även arbetat som däckmontör och även på motorbanan Scandinavian Raceway, och min farbror Ulf Carlsson som drev mack (Klassiska BP och Uno-X) och verkstadsrörelse med bilbyggande som stor hobby vid sidan om.

Samtidigt tillbringade min farfar Sven Carlsson tusentals mil på vägarna året runt i sitt forna yrke som taxichaufför. Men det sitter i generna och vår familjs resa började betydligt tidigare än så, vår släkting Evelyn Johnson och man: Donald ”Duke” Carlyle drev med sin bror Robert en nationellt aktad bilverkstad i Rockford utanför Chicago i Illinois, USA redan på 50-talet med blandannat försäljning av dåtidens diagonaldäck.

Image13

tra69 magnus ulf farmar
Tidiga 90-talet, min far Magnus Carlsson ser över motorn inför nästa körning på Mantorp tillsammans med min farbror Ulf Carlsson, på en äkta Trans Am från 1969 som båda ägt. I gräset ligger min farfar Sven Carlsson utanför vår 1989 Chevrolet G20 van hitop.

uffe camaro 3
Sent 80-tal, min farbror Ulf Carlsson ger min fars Camaro RS från 1967:a en lättare översyn i sin
karaktäristiska frisyr, tubsockor och träskor. På bilen sitter klassiska smala General-däck fram,
ett fabrikat vi säljer idag.

Detta har gjort däck, bilar och gummidoft till en naturlig del av vardagen, livet och historien om vår familj. I generationer har vi samlat på oss samlad kunskap, och det har gjort att det på ett naturlig sätt handlar om så mycket mer än ett arbete för min del.
– Det är en livsstil, det sitter i blodet och vi sätter en enorm stolthet i det vi gör.

Ulf Polaroid 1976 Superstar camaro

Magnus Polaroid 1985 camaro gul
Sven Ulf Magnus Polaridframe Mantorp 1989

Som 15åring i början av 00-talet började jag sommarjobba med att dubba vinterdäck samtidigt som min far arbetade som däckmontör, och efter flertalet år som anställd i branschen var det en naturlig del att fortsätta erbjuda kunder däck som egen företagare. Samtidigt har allt från olika mopeder i ungdomsåren, Volvo modeller till flertalet Pontiac Firebird’s & Chevrolet Camaro’s & v8 bilar passerat min ägo. Mötet och kontakten med människor är en mycket viktig del i vår verksamhet.Vårt mål är att använda kunskapen och erfarenheten jag samlat på mig under årens lopp, för att hjälpa dig hitta rätt däck för just dig oavsett ändamål och plånbok eller varför inte din drömbil hos oss, vare sig det handlar om bilen du använder till vardags eller den kanske lite mer unika sommarbilen. Kanske innebär drömbil för dig, en bil att klara vardagen i? Eller kanske helt enkelt det omvända, en bil som bryter mönstret vardagen?

Vi handlar med de flesta förekommande däckfabrikat på marknaden och alla bilmärken stora som små, men fokus ligger på Volvo och framförallt amerikanska entusiastbilar.

Medfött intresse, här som 2-åring 1989 med farsan, och hans lustgasmatade Camaro RS 67:a med däck från klassiska Mickey Thompson!

Vi sätter alltid ärlighet, service, kvalité och kundkontakt i första hand för att du som kund ska veta vad du får när du köper bil eller däck & fälgar av oss och kunna känna dig trygg vid ditt köp.

Adress
Vi finns centralt i Smålandsstenar på Västergatan 6, mitt emot klassiska ”Wallentins damm och återvinningsstationen.
Karta och vägbeskrivning hittar du här via Google Maps.
GPS Kordinater här.

Att ta bussen eller tåget till oss kan vara en bra idé ibland, vi finns vi bara ett stenkast från stationen i Smålandsstenar, där vi självklart även kan möta upp, eller hämta dig.

Öppetider
Måndag-Tisdag: Efter överenskommelse
Onsdag: Efter överenskommelse
Torsdag-Fredag: Efter överenskommelse
Lördag: Efter överenskommelse
Söndag:  Efter överenskommelse

Vi jobbar och anpassar oss efter dig som kund, du har möjlighet att boka
en tid förutom de fasta tiderna vi finns på plats ovanför, ring så kommer vi överens om en tid som passar just dig för att komma och titta eller lämna in hjul, ingen tid eller dag är för dum, vi är flexibla och serviceinriktade.

Vi finns dock oftast på plats eller i närheten av firman de flesta dagar, när vi inte är ute och gör affärer, vilket gör att du alltid är välkommen att titta förbi, men ring gärna innan om du vill vara säker på att vi finns på plats.

Kontakt
Tele: 072 – 500 68 70
Mail: jockecarlsson.bil@gmail.com

Varmt välkomna och väl mött/
Joacim Carlsson – Jocke Carlsson Bil & Handel AB

Annons