Miljöansvar

På Jocke Carlsson Bil & Handel AB försöker vi påverka miljön i rätt riktning genom att göra det vi kan inom branchen. Vi är anslutna till SDAB (Svensk Däckåtervinning AB) vilket innebär att du som kund kan vara helt säker på att dina gamla uttänjda däck hamnar i goda händer, hämtas och tas hand om på ett miljömedvetet vis och där stora delar återanvänds till annat. I alla våra utpriser av nya däck ingår en miljöavgift på 20kr (16kr+moms) som vi i vår tur erlagt vid inköp av däcket hos våra grossister.

Dessa pengar betalar de sedan till SDAB för att bistå med sitt producentansvar och därmed insamlingen av gamla däck. Du som privatperson har dessutom möjlighet att lämna ett mindre antal gamla däck hos oss (avgift för demontering däck från fälg kan tillkomma) även om du inte köpt nya av oss som vi i vår tur skickar iväg via SDAB. En vinst för både dig, mig och miljön.

Läs och se mer om arbetet genom att se videon och klicka på SDAB’s logotyp nedan.

Sedan 2012 har branschen även underlättat för dig som konsument genom att bland annat införa en obligatorisk EU-däcketikett på nyköp av däck, där kan du som kund göra ett aktivt val och även påverka miljön och slitagepå tex vägbanan genom att se och avgöra däckets rullmotstånd och decibel. Behöver du hjälp med att hitta de grönaste däcken? Kontakta då oss så hjälper vi dig specifikt med detta då utbud varierar beroende på däcktyp och dimension.

I vårt miljötänk ingår även att vi tar emot digitala betalningar via swish vilket minskar pappersförbrukningen för sedlar och vi har även möjlighet att skicka digitala kvitton till dig som kund digitalt via tex: mail, mms, messenger etc. Vi försöker även återbruka så mycket material som möjligt i företaget genom tex att återanvända emballage, men även ha ett ”begagnat först tänk” när det gäller köp av inventarier och maskiner till företaget.

Annons