Montering & Balansering

Kort info
Efter några års erfarenhet i branschen, så erbjuder vi montering och balansering av lösa hjul till personbilar i vår egen lilla personliga däckmonteringshall. Noggrannhet är vårt signum, och om det behövs så låter vi det gärna ta lite längre tid, för att undvika repor, och för att få dina hjul så bra balanserade som möjligt. Vid balansering tvättas området där klistervikter ska fästas noga, för god vidhäftning och gott resultat, dessutom använder vi oss bara av klistervikter av mycket högsta kvalité.

Vi har inga stora lager men försöker ändå ha ett urval av de flesta standarddimensionerna hemma för snabb leverans (se under produkter för priser), vi pressar priserna genom bra inköp och små påslag.
Normalt sett håller vi oss till att montera max ner till 35 profil för att vara säkra på att inte repa eller skada fälgar, men även 30 profil kan förekomma om profilen kompenseras av bredden på däcket, från ca 255-265/30 och uppåt.

Utrustning
Vår monteringsmaskin är blandannat utrustad med chockluft, tiltbart torn, hjälparmar och monteringshuvud i komposit material, samt skydd för klorna på monteringsbordet, även skyddshylsa på däckjärnet, allt för att undvika repor.

Vi balanserar de vanligaste förekommande fälgarna till personbilar, dock ej fälgar utan genomgående navhål, såkallat fransknav som sitter på väldigt få orginalfälgar till bilar som tex Peugeot. Undantag kan även förekomma för lite mer speciella fälgar med väldigt stora navhål till tex husbilar/ lätta lasbilar, samt en del 6 & 8 bultade fälgar.

Inför besöket
För bästa resultat vid balansering så är det en jättefördel för oss om fälgarna är nytvättade, och lös smuts avlägsnats när de lämnas in. Har du problem med något hjul på förhand märk då upp detta för oss, så att vi kan kolla på det, och kanske behålla märkningen när du får tillbaka fälgarna.

Exempel är fälgar som fått sig en smäll och inte är helt runda, dessa vill man ha så långt från ratten som möjligt, självklart kollar vi även detta vid balanseringen. Det kan även röra sig om en fälg som från början kanske inte håller luften tätt. Har du använt punkteringsvätska i ett däck? Tala om detta för oss innan vi avmonterar däcket.

Prisexempel,
Däcktjänster:
Montering & balansering av däck köpta hos av oss – lösa hjul: från 150:- st (inklusive ev nya gummiventiler, ej tpms sensorer)
Montering & balansering av egna däck – lösa hjul, tex köpta på nätet eller begagnade: från 200:- st

Enbart Balansering – löst hjul: från 120:-
Lagning av punktering, pluggning slitbana: 150:- (Eventuell montering & balansering tillkommer)
Borttagning av rost smuts på insidan av fälg: 125:- per fälg (Montering & balansering tillkommer)
Diverse arbete: 600:- / timme

Detta är prisexempel, vänligen ha i åtanke att priserna ibland kan variera marginellt beroende på bla utformning på däck och fälg samt tidsåtgång vid olika dimensioner.

Tillbehör:
Hjulbult/ Mutter: från 20:- st
Hjulbult/ Mutter med flytande kona: från 40:- st
Navring: från 60:- st
Kromventiler: 25:- st
Tygpåse för förvaring av bult/ mutter: 40:- st
Däckpåse: 25:- st

Vår däckmonteringshall

Alla priser inklusive moms, reservation för prisändringar, felskrivningar.

Annons